phone 066 707 777 phone 065 580 777 mail [email protected]

Često postavljana pitanja

Opšta pitanja

Naša ponuda i prezentacija nekretnina su dostupni 24/7. To znači da možete pronaći idealnu nekretninu i poslati zahtjev za obilazak u bilo kojem periodu, uključujući i vikende.

Naravno, termine razgledanja birate kako vi želite. Veoma je važno da ukoliko mijenjate termin, na vrijeme obavijestite agenta, te ćemo vam biti na raspolaganju i pomoći vam da zakažete novi termin.

Za vlasnike nekretnina

Potrebno je da nas kontaktirate, nakon čega će vas naši agenti uputiti i voditi kroz cijeli proces, počevši od zaključivanja ugovora o posredovanju, pa sve do finalne realizacije posla.

Vašu nekretninu oglašavamo u roku od 24 sata od trenutka potpisivanja ugovora o posredovanju i fotografisanja nekretnine.

Vašu nekretninu ćemo oglašavati sve dok ne realizujemo prodaju/iznajmljivanje. Nas možete smatrati vašim partnerima u ovom poslu, što znači da ćemo zajedno raditi na tome da nekretninu uspješno prodamo/iznajmimo. Važno je da tokom saradnje imamo profesionalan odnos, te da budete otvoreni za sugestije i pregovore u vezi sa cijenom, kako ona ne bi mnogo odstupala od tržišne.

Naravno. Kontaktirajte naše agente i predložite promjene. Otvoreni smo za sve prijedloge i sugestije koji su u skladu sa našim pravilima i tehničkim mogućnostima.

Naš iskusni tim piše opis nekretnine sa ciljem što bolje prezentacije potencijalnom kupcu ili zakupcu. U razgovoru sa agentom možete da date svoje prijedloge za opis i navedete šta biste željeli da bude istaknuto za što bržu realizaciju posla.

Ne. Fotografije su jedinstven dio prezentacije, a naši korisnici već prepoznaju naš stil i kvalitet koji smo izgradili. Zato koristimo isključivo naš materijal, koji nekretnine prikazuje u što realnijem svjetlu.

Everest nekretnine ulažu mnogo vremena i resursa u marketinške aktivnosti, tako da garantujemo maksimalnu vidljivost svakog oglasa. Osim toga, podjednako se trudimo oko svake nekretnine kojom se bavimo, a naši dosadašnji rezultati pokazuju veliku uspješnost u tome.

Da, nekretninu možete oglasiti u obje kategorije. Međutim, u slučaju zakupa jedino uz dogovor i saglasnost zakupaca možemo nastaviti prodaju nekretnine.

Naš ugovor o posredovanju nije ekskluzivan, tako da za vrijeme njegovog trajanja nekretninu možete oglasiti i kod drugih agencija. Jedini uslov koji postoji jeste da istu nekretninu ne možete oglasiti po cijeni koja je niža od cijene koju ste oglasili kod nas.

Da, možete. Jedini uslov jeste da vašu nekretninu ne možete oglasiti po cijeni koja je niža od cijene koju ste oglasili kod nas.

Naši agenti redovno održavaju kontakt sa vlasnicima nekretnina i potencijalnim kupcima i zakupcima. Budite otvoreni za sugestije i savjete naših agenata, kako u vezi sa korekcijom cijene, tako i sa popravljanjem nekih nedostataka i pripremanjem vaše nekretnine za razgledanje.

Nepokretnosti koje nisu upisane u katastru nepokretnosti takođe su u prometu i moguće ih je prodati. Međutim, ove nepokretnosti se u praksi mnogo teže prodaju, budući da je kod njih mnogo komplikovanije prenijeti vlasništvo na kupca.

Naši agenti prije svakog ugovora o posredovanju vrše analizu vlasničke dokumentacije, te obavještavaju klijenta o validnosti iste. Ukoliko se utvrdi da je ta dokumentacija nedovoljna, te da kupac ne bi mogao na osnovu iste da se uknjiži kao vlasnik, ili da bi mu to izazvalo velike poteškoće, naša agencija neće posredovati u prodaji takve nekretnine.

Ukoliko smo posrednici u prodaji nekretnina koja nije uknjižena ili nije uknjižena na ime nalogodavca, ovo će kao napomena stajati u oglasu.

Zbog svega navedenog, savjetujemo da se prije angažovanja posrednika učine svi mogući koraci u cilju uređenja pravnog statusa nekretnine, jer je nakon toga pronalaženje kupca mnogo jednostavnije, a i vrijednost uknjižene nepokretnosti je značajno veća.

Zahvaljujući višegodišnjem iskustvu naši agenti imaju potrebno znanje za procjenu vrijednosti nekretnine, tako da vam u tom aspektu možemo mnogo pomoći.

Naš krajnji cilj jeste da nekretninu prodate/iznajmite i zato vas nikada nećemo savjetovati da postavite cijenu koja je znatno veća od tržišne. Uvijek ćemo vas savjetovati da ponudite korektnu cijenu za vašu nekretninu, koja je u granicama realnih očekivanja.

Razumijemo da se u slučaju nepredviđenih okolnosti možete predomisliti i poželjeti da nekretninu ne prodate/iznajmite. U tom slučaju imajte na umu da prije nego što odlučite da oglašavate vašu nekretninu morate biti sigurni u svoju odluku, iz razloga poštovanja našeg vremena, odnosno resursa koji su nam potrebni da bi naš tim izašao na teren i napravio prezentaciju. Ako se desi da ipak odustanete od prodaje/iznajmljivanja, kontaktirajte nas i mi ćemo nekretninu ukloniti iz naše ponude.

Za detaljne informacije pogledajte naš cjenovnik.

Ne. U saradnji sa našom agencijom nemate skrivenih i dodatnih troškova. Imajte na umu da možete imati dodatne troškove koji nemaju direktne veze sa našim uslugama, a mogu da se odnose na prikupljanje i ovjeru dokumentacije koja vam je potrebna.

Isplata agencijske provizije vrši se po potpisivanju kupoprodajnog ugovora ili ugovora o zakupu.

Notarska naknada određuje se prema vrijednosti pravnog posla, u konkretnom slučaju zavisi od kupoprodajne cijene nepokretnosti. Stoga, najpouzdaniji način da utvrdite koliko će iznositi troškovi potpisivanja vašeg ugovora jeste da tu informaciju zatražite od notara koji će istu vršiti.

Na prihod ostvaren prodajom nekretnine plaća se porez na kapitalni dobitak, osim u određenim zakonom definisanim izuzetim slučajevima. Kapitalni dobitak predstavlja razliku između prodajne i nabavne cijene.

Za kupce i zakupce

Kada zakažete termin za obilazak nekretnine, stupićete u direktan kontakt sa agentom kojem se možete obratiti za sva pitanja i nedoumice u vezi sa nekretninom, samim procesom kupovine ili zakupa. Prilikom obilaska budite slobodni da pitate sve što vas zanima.

Nakon što ste prodavcu isplatili kupoprodajnu cijenu, ostalo je da učinite još nekoliko koraka. Potrebno je da u roku od 30 dana od dana potpisivanja kupoprodajnog ugovora, podnesete prijavu u nadležnoj Poreskoj upravi, te da izvršite prijave kod komunalnih institucija.

Prije svega, potrebno je da izaberete banku čiji vam uslovi najviše odgovaraju, te da provjerite vašu kreditnu sposobnost. Neophodno je da se o svim detaljima raspitate kod banke kod koje ćete aplicirati za kredit.

Ukoliko niste pronašli adekvatnu nekretninu u našoj ponudi, možemo uzeti vaše podatke kako bismo vas obavijestili o novim nekretninama koja se pojavljuju stalno, a koje su u okvirima vaših kriterijuma.

Ne. Prilikom iznajmljivanja nekretnine obavezno je potpisivanje ugovora o zakupu iste.

Ugovorom o zakupu regulisali ste sva prava i obaveze sa zakupodavcem. Ukoliko ne možete sa zakupodavcem sporazumno da riješite nesuglasice, moraćete zaštitu svojih prava da potražite pred nadležnim sudom.

Kontakt pozadina

Imate nekretninu za prodaju/najam?

Ako želite da vam pomognemo da pronađete (za)kupca, kliknite na „ Pošalji svoju nekretninu ” i popunite obrazac. Mi ćemo vam se javiti za dalje korake i pomoći da ostvarite željeni rezultat u što kraćem roku. Obratite nam se s povjerenjem!

POŠALJI SVOJU NEKRETNINU USLOVI I PRINCIP RADA AGENCIJE